Helppiä arjen askareisiin

4H-HELPPINUORET APUNASI!

Alavieskan 4H:lla tapahtuu, uudistamme työpalveluamme! Huhtikuussa otamme työpalvelussa käyttöön mobiilisovellus HELPIN. Työpalvelumme muuttuu sen myötä Helpiksi.

Alavieskan 4H-yhdistys on mukana Helppi-palvelussa 

4H on avannut uuden Helppi-palvelun, joka auttaa arjessa ja työllistää samalla nuoria. Palvelu toimii sovelluskaupoista ilmaiseksi ladattavalla Helppi-sovelluksella. Sovellus yhdistää luotettavasti palveluiden tarvitsijat sekä innokkaat, tehtäviinsä perehdytetyt nuoret.

Helppi-palvelun kautta voi tilata koulutettuja ja perehdytettyjä nuoria esimerkiksi nurmikonleikkaajiksi, kotisiivoukseen, ikkunoidenpesuun, lemmikkien hoitajiksi tai tekemään erilaisia pihatöitä. Tutustu tarkemmin ja lataa sovellus täältä: https://helppi.4h.fi/

Palveluita voivat tilata niin yksityishenkilöt kuin yritykset ja yhteisötkin. Helppi-palvelut maksavat 25 euroa tunnilta (sisältäen alv 24 %).

4H-yhdistyksen työpalvelunuoret saavat sovelluksen kautta työtilaukset, minkä jälkeen he käyvät tekemässä työkeikat asiakkaan kanssa sovittuna ajankohtana. Tehtävän suoritettuaan nuori kuittaa työn tehdyksi sovelluksen kautta. Helppi-palvelun kautta voi ostaa myös paikallisten 4H-yrittäjien palveluja.

Sovellus otetaan käyttöön tänä kesänä kahdessakymmenessä 4H-yhdistyksessä. Toimintaa laajennetaan asteittain, ja tavoitteena on ottaa palvelu käyttöön valtakunnallisesti, jolloin 4H:n työnvälitys siirtyy lähes kokonaan digitaaliseksi. Kirjautumalla Helppi-palveluun voit katsella, mitä palveluita alueellasi on tarjolla. 

Paikallisiin palveluihin liittyvät asiat:  
Toiminnanjohtaja Heidi Pernu
puh. 041 3140 462
heidi.pernu@4h.fi

Tarvitsetko apua arkeesi tai haluaisitko kenties enemmän aikaa itsellesi ja omiin menoihisi? 4H:lta saat helppiä niin arjen keskelle kuin juhlapyhien lähestyessä!

Yksityiset henkilöt tai yritykset voivat tilata työpalvelun kautta 4H-nuoria moniin erilaisiin töihin. Ota rohkeasti yhteyttä, niin suunnitellaan ja etsitään työhösi osaava nuori. Samalla tarjoat oman paikkakuntasi nuorille arvokasta työkokemusta tulevaisuudelle ja kevennät omaa työtaakkaasi.

Nuoret ovat työsuhteessa Alavieskan 4H-yhdistykseen. Yhdistys hoitaa töiden välityksen, asiakkaiden laskutuksen ja työnantajanvelvoitteet.

Miten Helppi-työpalvelu toimii?

1. Asiakas tekee työtilauksen Helppi-sovelluksen kautta tai 4H-yhdistykselle hyvissä ajoin, mielellään sähköpostitse (heidi.pernu@4h.fi).
2. 4H-yhdistys etsii työhön sopivan nuoren ja sopii asiakkaan kanssa tarkemmin työn ajankohdasta.
3. Nuori tulee työkohteeseen sovitusti ja asiakas opastaa nuoren työhön. Työ tehdään asiakkaan omilla välineillä.
4. Tehtävän suoritettuaan nuori kuittaa työn tehdyksi sovelluksen kautta. 4H-yhdistys laskuttaa asiakkaalta tehdyt tunnit. Lasku tulee postissa.
5. 4H-yhdistys maksaa nuorelle palkan ja hoitaa verot, vakuutukset ja muut lakisääteiset työnantajavelvoitteet.
6. Asiakas voi hakea kotitalousvähennystä tähän oikeuttavista töistä.

Nuoret tekevät töitä pääasiassa iltaisin (koulun jälkeen), viikonloppuisin ja koulujen loma-aikoina.

Valitsemasi palvelun jälkeen kerrothan työtehtävästä mahdollisimman tarkat tiedot ja täydennykset, kuten esimerkiksi lasten ja lemmikkien lukumäärän/iän, piha-alueen koon ja työkoneiden tyypin (päältäajettava vai työnnettävä). 

Otamme yhteyttä mahdollisimman pian, kun olemme saaneet työhösi tekijän. Voit työllistää nuoren kauttamme tilaamalla työnuoren 4H-yhdistyksen kautta tai ostamalla palveluita suoraan omaa 4H-yritystä pyörittävältä nuorelta. Alavieskan paikalliset 4H:yritykset löydät tästä!

Kummassakin tapauksessa säästyt itse työnantajan velvoitteilta.

Voit tilata työpalvelunuoria mm. seuraaviin töihin:

  • Perussiivous (säännöllisesti tai satunnaisesti tehtynä)
  • Ikkunanpesu
  • Asiointiapu (esim. kaupassa käyntiä tai muihin asioihin)
  • Kahvitus- ja tarjoilutehtävät (esim. perhejuhliin tai yritysten asiakaskahvituksiin)
  • Pihatyöt (esim. puutarha, piha-aidat)
  • Lumenluonti
  • Lastenhoito
  • Vanhusten juttu/ulkoiluseura
  • Eläinten hoito (esim. loman aikana)

Mikä on homman nimi?

Olemme luoneet valittavaksesi palvelukokonaisuuksia suosituimmista palveluistamme. Jos et kuitenkaan löydä kaipaamaasi, voit aina jättää ilmoituksen sovelluksen Muut-kategoriassa ja helppiläiset sitten vastaavat tiedusteluusi.

Näin palvelu toimii

4H:n Helppi-palvelun käyttäminen on helppoa. Lataat Helppi-sovelluksen, rekisteröidyt, valitset palvelun tai ilmoitat työstä, sovitte yksityiskohdista tekijän kanssa ja homma on tekemistä sekä maksua vaille valmis.

Alla olevasta videosta näet miten palvelu toimii käytännössä.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

HINNASTO:


25 €/h/työntekijä (sis. alv 24%).

Toteutuneet kilometrit (nuorella yli 20km edestakainen matka) veloitetaan asiakkaalta. 

Muista, että olet oikeutettu kotitalousvähennykseen!

4H-yhdistys hoitaa kaikki työnantajavelvoitteet.

Tarvittavat työvälineet ja tarvikkeet, kuten imurit, ruohonleikkurit, siivousvälineet, koiran ruuat yms. tulevat asiakkaan puolesta ellei muuta sovita.

Siirry Helpin sivuille tästä

Tiedustelut:

Toiminnanjohtaja Elisa Simonen
1.5.2022 alkaen
puh. 041 3140 462
elisa.simonen@4h.fi